Piece by piece?....PiecebyPeace!

 

Hallo! Mijn naam is Janneke en ik ben de creatrix van PiecebyPeace.   Ik werk vanuit mijn thuis studio in de Bollenstreek, waar ik ook ben opgegroeid.   Ik ben al enkele jaren bezig met het verduurzamen (en ontgiften) van mijn eigen leven, waarbij ik de meeste van de ‘single use’ producten die ik gebruik, vervang voor (textiele) herbruikbare varianten.   Zo draag ik mijn eigen steentje aan minder afval, heb ik een zo klein mogelijke voetafdruk en heb ik geleerd bewuster om te gaan met het vervaardigen én gebruiken van producten.  Vaak realiseren we ons in het westen niet hoeveel tijd en energie het kost om een degelijk product te maken.

Als ik iets nodig heb waarvan ik denk dat ik het zelf wel kan maken, dan ga ik dat gewoon proberen en vaak komt daar wel wat moois uit.   Ik heb dan ook een bachelor in Mode -& Textiel ontwerpen, dus ik kan aardig met een naaimachine overweg ;).

Zo heb ik sinds het starten van PiecebyPeace in 2018 verschillende dingen gemaakt, zoals meditatie kussens, yogamat tassen, tote bags, mondkapjes en meest recent….herbruikbaar maandverband en free bleed (vrij bloed) dekens.

Ik ben me gaan toeleggen op herbruikbare (zero waste) menstruatie producten omdat ik jarenlang zeer frequent menstrueerde en ik in 2020 de diagnose endometriose heb gekregen, wat een aandoening aan de bekken/baarmoeder is (wat het frequente menstrueren kan verklaren) en ik er meteen heel bewust mee aan de slag ben gegaan.   Ik begreep al snel dat ik de verbinding met mijn lichaam, mijn geest, mijn cyclus en vooral mijn menstruatie moest herstellen en daarom ben ik heel goed voor mezelf gaan zorgen.  Het gebruiken van zero waste menstruatie producten heeft me in dit proces heel erg geholpen.  Tegelijk heeft het de hoeveelheid afval die ik met het gebruik van wegwerp menstruatie producten creëerde, tot nul terug gebracht.  Het enige wat je nodig hebt is koud water en je kunt de maandverbandjes en dekens gewoon meewassen in de gewone was. 

Er zijn zo veel dingen die mij inspireren en ik uit mezelf graag op verschillende manieren en met verschillende materialen, maar er is altijd het element van duurzaamheid, welzijn en het natuurlijke in mijn werk.  Ik heb de intentie om mijn reeks aan menstruatie & womb support producten verder te perfectioneren en uit te breiden, dus hou mijn webwinkel zeker in de gaten!

 

Wil je meer weten over het gebruiken van zero waste menstruatie producten of denk je eraan om het eens te proberen, waar weet je nog niet zo goed hoe en wat? Ik kan je wellicht op weg helpen (meld je hier bij mij aan) of neem eens een Kijkje op mijn blog. Hier schrijf ik over mijn ervaringen met de menstruatiecyclus, endometriose en mijn creaties.  

 

Veel liefs

Janneke

 

 

Je kunt me volgen op....

I'm also on