Over The Sacred Thread

 

Hoog!!! (dat is hoi en doeg in een)

Mijn naam is Janneke en ik ben de creatieve bron van The Sacred Thread. Ik ga in 2024 een reis maken de onderwereld in....niet heel letterlijk, want die reis heb ik enkele jaren geleden al gemaakt.

Ik zal een zware buikoperatie ondergaan en aangezien de aanloop van deze ingreep een lang en intens proces is geweest, neem ik alle tijd en rust die ik nodig heb om te herstellen hiervan.

Ik kan mijn medicijn dus nog niet wezenlijk geven aan de wereld, ook al doe ik dat natuurlijk in mijn dagelijks leven al wel. 

 

Wat ik wel al kan vertellen over The Sacred Thread is dat deze is ontstaan uit al mijn levenservaring, embodiment, hardships, skills, interesses en fascinaties. The Sacred Thread heeft alles in zich wat ik hier (op Aarde) wil Samenbrengen....

Ze verwijst naar De Rode Draad die iedereen heeft in het leven.....their reason for being....authenticiteit. Dat wat in de kindertijd al heel duidelijk was, maar waar veel niet aan hebben vastgehouden, omdat...tja uhhh life....en waar men vaak op latere leeftijd weer naar terug beweegt, omdat het gewoon bij hen hoort.

De Rode Draad zijnde....het Bloed.....de Menstruatie.....de Womb.

I mean consider this: het menstrueren begint voor een vrouw bij de eerste bloeding, Menarche en stopt pas (enkele uitzonderingen een omstandigheden daargelaten) na gemiddeld 40 jaar. Ook tune ik in op iets wat verwant is aan de Womb en de Cyclus.....Endometriose. Ik ben zelf Endo warrior en ervaringsdeskundige....het is voor mij de doorslag geweest om rigoureus voor mezelf te gaan zorgen, in mijn kracht te gaan staan en Volledig Trouw (True) aan mezelf te zijn. Een rode draad indeed.....

De Draad die oppakt hoe men al sinds de prehistorie draden spint, twijnt, weeft, naaldbindt, sprangt of borduurt.....en die rood geverfd wordt met cinnaber of meekrap. Ancient textile crafts oftewel Oeroude textiel technieken....deze herbeleven en verweven in het moderne alledaagse leven.

The Sacred....het gewijde.....Ik hou niet van het woord Heilige, omdat er een godsdienstige connotatie aan hangt, maar Sacredness.....van het bloed.....van het alledaagse, van het lichaam, van de creaties die de creatieveling in het leven schept met de handen. 

 

Dit alles gezegd hebbende maak ik het even concreet voor je:

The Sacred Thread faciliteert VOOR VROUWEN een sacred Jaarcyclus: We bewegen mee met de natuur, verbinden ons met ons eigen ritme, we gaan de diepe donkerte in en vieren de 8 Jaarvieringen. Meer informatie volgt.

    

Sacred Crafting Ceremonies: Een bezielde samenkomst waarin we een Ancient Craft 'leren'....denk aan Naaldbinden, Wol spinnen of Wol verven met natuurlijke verfstoffen. 

 

Endo Ceremonies: Een Sharing en empowering samenkomst voor Vrouwen met Endometriose. 

 

1 op 1 (online) Sharings met betrekking tot Bewust Menstrueren, Endometriose en Sacred Living.

 

Voor nu is dat alles wat ik kan delen met jullie

Veel liefs

Janneke

 

 

Je kunt me volgen op....